maanantai 4. huhtikuuta 2022

Jatkoa matkustuksen apuvälineistä

Ennakkoon suunnittelussa

Kuten jo edellisessä julkaisussa totesin toinen hyvin oleellinen apuväline on Google Maps sovellus. Tästä on hyötyä sekä suunnitteluvaiheessa että myös paikanpäällä. 


Kun halutaan tutustua hotelliin ja sen lähialueisiin, voi tämän tehdä ensin alueen satelliittikartasta ja sen jälkeen StreetView :lla kulkea hotellia ympäröivillä teillä katsoa hotellin sisääntulon olosuhteet.


Jos hotelli on tiheästi rakennetussa kaupungissa, kuten Lontoossa, silloin tuon satelliittikartta vaiheen voi tehdä myös Google Earthilla. silloin maisemaa pystyy kiertämään ja näkemää  talon kaikki puolet, vaikka on ahdasta. 


Matkan aikana


Kun sitten matkan aikana ollaan menossa jonnekkin vaikka museoon niin Google Mapsin navigaatio on hyvä väline. 

Google Mapsin navigaatio ohjaa perille autolla, polkupyörällä ja jalan, Kun käytetään auto vaihtoehtoa reitti piirtyy kartalle yhtenäisenä sinisenä viivana ja kun valitaan kävely, reitti näkyy sinisenä pisteviivana. 


Seuraavassa esimerkki Lontoosta. Tehdään matka Central Park hotellista Natural History Museumiin. 


1: Matka tehdään autolla ( esim. taksilla). Kartasta selviää, että matkaan kuuluu aikaa 8 min. ja matka on 1,9 mailia. 



2. Sama matka tehdään kävellen. Nyt kuljetaan Hyde Parkin poikki. Matka on 1,3 mailia ja kävelyyn arvioidaan kuluvan 25 min. 



3. Julkisilla kulkuneuvoilla. 

Suunnittelemme lähtö tiistaiksi klo 10. Google Maps valaisee mielestään parhaan julkisen kulkuneuvon. Tässä tapauksessa se on Metro. Reitti kulkee Bayswaterin metroasemalta South Kensingtonin metroasemalle Circle -linjalla. Tähän reittiin aikaa kuluu 18 min. Tämä on Googlen löytämä ajallisesti lyhin ja siis paras reitti ja se näkyy kartalla. Metro-osuus keltaisella ja kävelyosuudet sinisellä pisteviivalla.



Tämä näyttö tarjoaa myös kolme muuta vaihtoehtoista reittiä ja aikataulua


Seuraava vaihtoehto on bussilla numero 70 ja kesto 22 min. 

Seuraavassa olen valinnut tun 2. vaihtoehdon bussi 70.


Tässä reitii kulkeen Queensway station Stop A:lta Natural History Museum pysäkille Cromwell rd:llä.


Kolmas vaihtoehto on metroreitti, jossa keskellä metron vaihto. Neljäs on ensimmäisen reitin 10 minuuttia myöhempi lähtö.


Tämäkin periaatteessa riittää, mutta jos haluaa navigaattori ohjaa koko reitin. Tällöin puhelimessa tulee olla mobiilidatan roaming päällä. EU:n alueella tästä ei koidu lisälaskua, mutta Englannin erottua EU sta Tämä on maksullinen ja esim. Telijan asiakkaille tämä maksaa 3 € /1 Gt.Tästä lasku ei ole suuren suuri ( ehkä juuri sen 3€), mutta matkojen päätyttä kannattaa roamingin sallimenen aina heti poistaa. 

Toinen vaihtoehto, on ostaa prepaid mobiilidata SIM jostain nettikaupasta koko matkan ajaksi ja silloin maksu on täsmälleen tuon kortin hinta. Silloin pitää muistaa ottaa kotoa SIM-korin vaihtoneula mukaan matkaan. Kortin vaihdossa pitää muistaa, että kotimaan puhelut tai muu viestintä ei tietenkään puhelin tavoita niin kauan kuin puhelimessa on prepaid, ellei puhelimessa ole kaksi Sim-paikkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti